SUUNNITTELU

IDÉ House of Brandsilla on oma sisäinen design-osasto, joka on valmiina auttamaan sekä suurissa että pienissä tehtävissä. Design-osastollamme on eniten kokemusta suunnittelusta, mutta päivittäin he työskentelevät kaiken mahdollisen parissa mm. logon asettamiesta tuotteeseen sekä vaatteiden, vaatemallistojen ja profiilituotteiden suunnittelusta alusta loppuun. 

Alta löydät lisää tietoa PMS-värisävyistä ja vektorigrafiikasta. Voit nähdä myös muutamia mallitöitä joita suunnittelijamme ovat tehneet eri asiakkaillemme. 

CMYK
Lyhenne CMYK tulee englanninkielen sanoista Cyan, Magenta, Yellow ja Key (avainväri eli musta). CMYK tarkoittaa niitä värejä, joita käytetään esim. valokuvia, lehtiä mm. painettaessa. CMYK - tekniikalla painettaessa voidaan käyttää kaikkia eri värisävyjä. 

PMS-VÄRIT
PMS (The Pantone Matching System) tarkoittaa standardiksi muodostunutta painoteollisuuden värijärjestelmää ja ne ovat niin kutsuttuja spottivärejä. Painotalot puhuvat usein näistä erikoisväreinä. PMS-värit syntyvät sekoittamalla erilaisia perusvärejä PMS-väriavaruuden mukaisen suhteen mukaan. Aivan kuten menisit värimyymälään ja haluaisit sekoittaa tietyn maalivärin. PMS-värejä käytetään usein 1- tai 2 väritulostukseen, koska tämä on silloin edullisin ratkaisu. PMS-värit ovat rajallisessa valinnassa (suhteessa CMYK-väreihin). 
RGB

RGB on väritila, jota käytät kun katselet väriä näytöllä. RGB-värejä ei voida painaa, vaan ne on konvertoitava  CMYK- tai PMS-värisävyiksi. Väri jonka asiakas näkee näytöllä ei ole 100 % sama verrattuna siihen miltä se näyttäisi tulostettuna tai painettuna. Huomaa myös, että värit näyttävät erilaisilta eri materiaaleissa. PMS-viuhka on yksi keino määrittää värisävyä, mutta se ei näytä sävyä 100 % oikein. Tämä johtuu siitä että logo painetaan PMS-värinä. Jos asiakkaamme ei ole määrittänyt käytettäviä PMS-värisävyjä design-manuaalissaan, voimme auttaa etsimään lähimmän PMS-värisävyn RGB- tai CMYK värien avulla.

Huomaa, että määrittämämme PMS-värisävy ei ole 100 % sama väri, kuin CMYK tai RGB, sillä PMS-värisävyjä on olemassa vain rajallinen määrä.


VEKTORIGRAFIIKKA
Vektorigrafiikka on pikseligrafiikan vastakohta, jossa visuaalinen ilmaus luodaan vektoreilla geometristen muotojen ja värien siirtymien avulla. Vektorigrafiikka kuvailee pistekuvion vastakappaletta, jossa visuaalinen ilmentymä luodaan vektoreilla geometristen kuvien ja värien siirtymien avulla. Pikseligrafiikkaa kuvataan ruutuna, jossa on tietty väri tietyssä ruudussa, kun taas vektorigrafiikka on skaalautuvaa, eli se ei menetä laatuaan suurennetteassa vaikka kuvan kokoa ohjaava datatiedoston tietojen määrä olisikin suhteessa pieni.

Vektorigrafiikkaa käytetään usein piirroksissa, kuvissa, logoissa ja symboleissa, joita näytetään eri alustoissa ja/tai medioissa.

Nettbutikk for dine profilprodukter